Wat is manuele therapie?

Waarom manuele therapie?

Manuele therapie is een vitaal onderdeel van de fysiotherapie. Manuele therapie kan worden gebruikt om blessures te behandelen, te helpen bij het herstel na een operatie, en pijn te verminderen.U kunt meer te weten komen over manuele therapie bij de plaatselijke fysiopraktijk van het Zand in Leidsche Rijn door deze pagina te lezen! In dit artikel bespreken wij wat manuele therapie is, hoe het werkt, en wanneer u het zou willen proberen.

Plan vandaag nog jouw afspraak

Boek online een afspraak met onze fysiotherapeuten.

De voordelen van manuele therapie

Hoe werkt het? Wanneer u geblesseerd bent, spannen uw spieren zich vaak aan om uw blessure te beschermen. Dit veroorzaakt ook meer spanning wat leidt tot spierspasmen. Manuele therapie richt zich op het ontspannen van deze gespannen spieren en het herstellen van de beweeglijkheid. Het kan ook worden gebruikt om druk te verlichten van gebieden die te stijf zijn, zoals uw rug.

Manuele therapie is een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie omdat het helpt bewegen gemakkelijker en minder pijnlijk te maken. Manuele therapie omvat technieken zoals massage of gewrichtsmobilisatie die kunnen helpen om de spanning in gespannen spieren of gewrichten te verlichten.

Geniet vandaag nog van de voordelen van manuele therapie

De voordelen kunnen enorm zijn voor mensen die vaak pijn hebben of moeite hebben om dagelijkse activiteiten uit te voeren omdat ze stijf, pijnlijk of gestrest zijn. De voordelen van manuele therapie zijn divers. Manuele behandeling kan mensen helpen bij postoperatieve zorg, het verlichten van pijn door blessures en het verminderen van spanning in de spieren. Het is een nuttige behandelmethode voor veel verschillende problemen die het lichaam treffen. Manuele therapie is keer op keer bewezen als een effectieve vorm van fysiotherapie. Klik op de afspraak knop om vandaag nog een afspraak te maken.

Pijnverlichting zonder medicatie

Manuele therapie kan uw pijn verminderen zonder dat u medicatie hoeft te slikken. Als u heeft gewacht op een goed alternatief voor pijnmedicatie, dan is dit het.

Manuele therapie kan uw rug helpen wanneer deze stijf of pijnlijk aanvoelt. Of het nou hoge rugklachten, midden of onderrug klackten zijn kan manuele therapie helpen.

Manuele therapie is een veilige en zachte techniek waarvan is aangetoond dat ze zeer effectief is bij de behandeling van vele aandoeningen, blessures en aanhoudende pijn als gevolg van ongevallen of veroudering.

Veel mensen vinden het prettig om behandelingen uit te proberen voordat ze medicijnen nemen. Als u geïnteresseerd bent in het proberen van manuele therapie, klik dan op de knop voor een consult.

Het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie

Fysiotherapie is een behandeling die u helpt te bewegen, u beter te voelen en te genezen. Het kan de kwaliteit van uw leven verbeteren door pijn of ongemak te verminderen en de functie van een gekwetst lichaamsdeel te herstellen.

Een manuele therapeut daarentegen richt zich ook op het verlichten van spanning in gespannen spieren, maar vereist geen beweging. Manuele therapie omvat technieken zoals massage of gewrichtsmobilisatie die gespannen spieren of gewrichten helpen verlichten, terwijl fysiotherapeuten oefeningen met patiënten doen om de spierkracht te vergroten zonder dat ze zich daarna pijnlijk voelen

Plan vandaag nog jouw afspraak

Boek online een afspraak met onze fysiotherapeuten.

Wat doet een manueel therapeut

Wat doet een manueel therapeut?

Veel van het werk wordt gedaan door gebruik te maken van hands-on technieken om spieren en zacht weefsel, gewrichtsbeweging en posturale uitlijning te manipuleren. Dit wordt gedaan om u direct merkbaar resultaat te laten ervaren.

Als u bijvoorbeeld pijn in uw nek of rug heeft omdat u zich moeilijk kunt bewegen of ‘s nachts moeilijk kunt slapen, dan beginnen we met een onderzoek, gevolgd door een zachte mobilisatie die de mobiliteit verbetert en het ongemak van spasmen vermindert. Indien nodig geven wij advies over houdingsaanpassingen, zodat u thuis kunt werken aan een duurzame oplossing.

Naast de behandeling van blessures kan fysiotherapie ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Het is effectief gebleken bij het helpen van mensen om zich beter te bewegen na een operatie en ook bij het verbeteren van de flexibiliteit Mogelijke fysieke problemen zijn onder andere Nekpijn/stijfheid, Lage rugpijn (lumbaal), Schouderproblemen (Rotator Cuff Impingement Syndroom), Knieklachten (Knieartrose).

Wanneer naar een manueel therapeut?

Veel voorkomende aandoeningen waarbij manuele therapie wordt toegepast zijn: nekklachten, lage rugklachten, schouderklachten en knie-artrose. Wanneer moet u naar een manueel therapeut? Het is raadzaam om een manueel therapeut te bezoeken als u een van de volgende symptomen heeft:

  • Pijn die niet weggaat na rust.
  • Scherpe, plotselinge pijn in uw rug en u kunt niet vinden wat de oorzaak is.
  • Pijn als gevolg van beweging of druk op bepaalde gebieden zoals armen, nek, schouders of lagerug.
  • Aanhoudende hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.
  • Kaakklachten.
  • Heupklachten.
  • Een wervelkolom die scheef staat.

De beste manier om verlichting van uw pijnklachten te vinden is door een bezoek te brengen aan een manueel therapeut van fysiopraktijk het zand in Leidsche Rijn. Wij zullen de oorzaak achterhalen en een op maat gemaakt behandelplan voor u opstellen. Wilt u weten hoe uw behandelplan er uit gaat zien? Maak dan direct een afspraak door op de afspraak knop te drukken.

Plan vandaag nog jouw afspraak

Boek online een afspraak met onze fysiotherapeuten.

FAQ

Veel gestelde vragen

Door te bellen naar tel:(030) 280 80 10 of op de blauwe knop te drukken.

De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven. Dit betekent dat de regering ze niet heeft vastgesteld, zoals het geval is bij tandartsen; maar ze zijn nog steeds vrij vergelijkbaar in prijsklasse: €28-€40 per sessie – meer gespecialiseerde behandelingen zoals manuele of kinderfysiotherapie kosten iets meer met €37-€45 per sessie.

Op zoek naar een manuele therapie in de buurt? Je wilt niet onnodig ver moeten reizen. onze praktijk is gevestigd in Leidsche rijn het zand. De manueel therapeuten  bieden ook online consults aan als de praktijk te ver weg voor u is.

Nee, een verwijzing naar een fysiotherapeut is niet nodig.

Wij staan u graag te woord.

Stel uw vraag via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 030-2888573